فهرست مطالب
نصب میکروسوئیچ چگونه است؟
نصب میکروسوئیچ: بیشک میدانید که در صنایع مختلف نیاز به قطعات و تجهیزات بسیار کاربردی با قابلیت بالایی است. حال میکروسوئیچ نیز جزو همین قطعاتی است که در بسیاری از سیستمها جهت عملکرد بهتر میتوان از آنها استفاده نمود. این محصول، قطعهای است که در تابلوهای کنترل کاربرد گستردهای دارد مانند مدار فرمان.
با آشنایی بیشتر با این قطعه میتوان یک سیستم کنترل خوب و کارآمد داشت. ما در این مقاله قصد داریم شما را با میکروسوئیچ، نصب آن، نحوه اجرای و انواع مختلف آن آشنا کنیم.
نصب میکروسوئیچ
همانطور که صحبت آن رفت نصب میکروسوئیچ و نحوه صحیح اجرای آن میتواند برای یک سیستم کارآمد بسیار مناسب باشد. میکروسوئیچ کلیدی که با فشار آن جریان الکتریکی قطع و وصل میشود و همان طور که از نامش پیداست مانند یک سوئیچ عمل میکند و کلید مینیاتوری یا کلید محدود کننده هم نامیده میشود.
در واقع کلید مینیاتوری نوعی کلید قطع و اتصال آنی است که استفاده گستردهای در صنعت خودرو سازی، سایر صنایع و پزشکی دارد؛ اما برای نصب یک میکروسوئیچ خوب، نیاز داریم با ساختار آن، کاربرد آن، مزایا و معایب و انواع آن آشنایی داشته باشیم.
ساختار میکروسوئیچ
میکروسوئیچ از قسمتهای مختلفی تشکیل شده است و هر قسمت کار به خصوصی را انجام میدهد. این قسمتها عبارتند از:
🔶 اهرم
یک اهرم که با برخورد شی هدف کار میکند. وقتی شی با این اهرم برخورد میکند، کنتاکتهای NO و NC فعال میشوند و تغییر وضعیت میدهند.
🔶 عملگر
عملگر به اهرم متصل است و حرکت اهرم را کنترل و باعث تغییر وضعیت در کنتاکتها میشود.
🔶 بدنه سوئیچ
بدنه سوئیچ شامل کنتاکتها است که این کنتاکتها به وسیله عملگر کار میکنند.
🔶 پایانههای الکتریکی
این پایانهها به کنتاکتها وصل هستند و از طریق پیچهای پایانه سیم را به سوئیچ وصل میکنند.
کاربرد میکروسوئیچ
نصب میکروسوئیچ مستلزم آن است که با نحوه کاربرد آن آشنا شویم. به طور عمده میکروسوئیچها به عنوان حسگرهای آنی و با سرعت عمل بالا مورد استفاده قرار میگیرند؛ از جمله:
💠 کنترل ایمنی در آسانسورها
💠 برای کنترل ایمنی آسانسورها از این حسگرها استفاده میشود.
💠 شمارش قطعات عبوری: مثلا وقتی در اتومبیلها بخش متحرک آن، با اهرم برخورد میکند، میکروسوئیچ فعال میشود و مدار کنترل کننده شروع به کار میکند.
💠 به عنوان مدار کنترل استارت: میکروسوئیچها میتوانند مانند یک پایلوت برای کنترل استارت مورد استفاده قرار بگیرند و شتاب موتور را نیز کنترل کنند.
مزایا و معایب نصب میکروسوئیچ
میکروسوئیچها نیز مانند بسیاری از حسگرها ممکن است مزایا و معایبی داشته باشند، اما به طور کلی مزایای این نوع حسگرها بیشتر از معایب آن است. از جمله مزایای آنها عبارتاند از:
🔴 میکروسوئیچها طراحیهای ساده و سر راستی دارند و خیلی پیچیده نیستند.
🔴 در بیشتر محیطهای صنعتی و حتی محیطهای مسکونی به کار میروند.
🔴 دقت کار آنها بسیار بالاست و با تکرار کیفیت و کارآرایی آن کاهش نمییابد.
🔴 میکروسوئیچها کم مصرف هستند و برق اندکی مصرف میکنند.
🔴 به عنوان سوئیچینگ میشود بارها مورد استفاده قرار بگیرند، بدون آن که فرسوده یا خراب شوند.
🔴 نصب این میکروسوئیچها بسیار آسان است.
🔴 چون مقاومت فیزیکی این میکروسوئیچها بالا است؛ بنابراین برای استفاده در محیطهای پرمخاطره گزینه مناسبی هستند.
🔴 قدرت کنتاکتهای الکتریکی آنها بالاست و برای تغییر جریان بدون نیاز به رله کنترل ثانویه مورد استفاده قرار میگیرند.
🔴 در این میکروسوئیچها آفت ولتاژ اندک است و مقاومت بالایی نسبت به نویز الکتریکی دارند.
علاوه بر موارد یاد شده، نصب میکروسوئیچها دارای معایب و مزایای زیر نیز هستند.
نصب میکروسوئیچها علاوه بر نصب آسان، این است که نیاز به تعذیه ندارند و در مسیر حرکت تجهیزات نصب میشوند. با وجود تمامی این مزایا، میکروسوئیچها ممکن است معایبی نیز داشته باشند که عبارتاند از:
1. این میکروسوئیچها در تجهیزاتی که با سرعت پایین کار میکنند، قابل استفاده است، چون عملکرد آنها مکانیکی است.
2. چون این حسگرهای تماسی هستند، بنابراین برای کار کردن نیاز به تماس فیزیکی دارند.
3. این قطعات ممکن است به مرور زمان دچار فرسودگی شوند و لازم باشد که تعویض شوند.
انواع میکروسوئیچ
میکروسوئیچ را میبایست از لحاظ نوع عملگر، شرایط و موقعیت نصب، تعداد پلاتنینها و… طبقهبندی کرد؛ بر این اساس به طور کلی میکروسوئیچها دارای دو نوع میکروسوئیچ اهرمی و میکروسوئیچ پیستونی هستند که خود میکروسوئیج اهرمی میتواند اهرمی ساده، فنری، چرخ دار یا غلطک دار و… تقسیم میشود که اندازههای متفاوتی نیز دارند.
نحوه نصب میکروسوئیچ
برای استفاده بهتر از یک میکروسوئیچ باید نحوه نصب آن را بدانیم. میکروسوئیچها در دو نوع صنعتی و خانگی مورد استفاده قرار میگیرند که عملکرد هر دو نوع یکسان است و تفاوت آنها تنها در مورد استفاده آن هاست که هر دو مورد نصب بسیار آسانی دارند و تنها با اجرای نقشه نصب میتوان آنها را نصب و سپس اجرا کرد؛ اما باید به این نکته توجه کرد که کاربرد میکروسوئیچها در صنعت بسیار بیشتر و گستردهتر از مصارف خانگی آن است.
به طور معمول از میکروسوئیچها برای محدود کردن حرکتها و موقعیت تجهیزات الکتریکی مانند آسانسورها، لباس شوییها، درب خودروها و… به کار میروند.
در بالاترین سطح مدار میکروسوئیچ، فرمان از یک بریکر مینیاتور، پلاتین و شستی تشکیل شده است و نحوه عملکرد آن به کارکرد یکی از شستیهای استارت راست گرد یا چپ گرد بستگی دارد. برای بالا رفتن ایمنی در نصب میکروسوئیچها، از هر دو شستی استارت استفاده میشود؛ به طوری که با فشار بر روی یکی از شستیها، جریان برق به طور کامل بسته و با قطع هدف فیزیکی از روی شستی، مدار خاموش میشود. نظرات و سؤالات خود را برای ایپاراد کامنت کنید؛ در اولین فرصت پاسخگوی شما خواهیم بود.
نوشته شده در تاریخ ۹ آذر ۱۴۰۰