فهرست مطالب
معرفی کنتاکتور کمکی
کنتاکتور کمکی یکی از دسته های کنتاکتور هاست که معمولاً در دو دسته کنتاکتور های بار/ قطع کننده ها (کنتاکتور هایی با ظرفیت سوئیچینگ بالا) و کنتاکتور های کمکی طبقه بندی می شوند.
بنابراین، چه تفاوتی بین یک کنتاکتور معمولی و یک کنتاکتور کمکی وجود دارد؟
کنتاکتور بار معمولاً به عنوان کنتاکتور اصلی استفاده می شود و بار حدود 600 آمپر را تحمل می کند.
از طرف دیگر، کنتاکتور های کمکی برای تعویض جریان ها تا حداکثر 6 آمپر طراحی شده اند.
در میان کنتاکتور های کمکی می توان به رله های تایمر و رله های ایمنی اشاره کرد.
در اصل، یک کنتاکتور کمکی یک رله معمولی (کم مصرف) است اما مانند یک کنتاکتور معمولی ساخته شده است و هنگامی که با یک کنتاکتور دیگر استفاده می شود، برای مشخص کردن اینکه برای تعویض بار ها مورد استفاده قرار نمی گیرد، به عنوان کنتاکتور کمکی نامیده می شود. به جای آن، عملکرد غیرفعال سازی یا کنترل برای اتصال/ قطع اتصال یک مدار (به طور خلاصه: برای کنترل کنتاکتور های بار) استفاده می شود.
بنابراین، کنتاکتور های کمکی معمولاً فقط دارای کنتاکت کمکی و بدون تماس اصلی هستند.
یک کنتاکتور معمولاً در سه فاز A، B و C با جریان برق AC ساخته می شود.
یعنی با سه ورودی و سه خروجی مورد استفاده قرار می گیرد و کمترین مقدار آن برای یک کنتاکتور کمکی است.
نحوه عملکرد کنتاکتور کمکی چگونه است؟
کنتاکتور های کمکی تیغه های NO یا NC هستند که برای انجام توابع اضافی مربوط به کنترل کنتاکتور استفاده می شوند و در برخی کنتاکتور ها موجود نیست و باید آن را به صورت جدا تهیه کنید و به آن وصل کنید که در برخی به جلوی کنتاکتور و برخی دیگر در کنار آن وصل می شود.
حال تیغه های NO و NC چیست؟
یک کنتاکتور ممکن است چندین کنتاکتور کمکی داشته باشد که در صورت لزوم معمولاً باز یا معمولاً بسته هستند که کنتاکتور باز همان تیغه NO و کنتاکتور بسته تیغه NC نامیده می شود.
به عنوان مثال، زمانی که کنتاکتور نیرو را به موتور منتقل می کند این تیغه ها تغییر وضعیت می دهند به این صورت که تیغه هایی که به صورت بسته هستند، باز و تیغه های باز، بسته می شوند. کنتاکتور کمکی اغلب در مدار منطق رله یا برای قسمت دیگری از طرح کنترل موتور استفاده می شود و به طور معمول به جای ولتاژ موتور، توان موتور را تغییر می دهد.
زمانی که از تیغه NO در یک الکترو موتور استفاده می شود، می توان این اطمینان را داشت که بعد از زدن دکمه استارت تیغه NO به حالت بسته در آید و تا وقتی که کلید Stop زده نشود در حالت فعال باقی می ماند. در کنار این کلمات یک سری شماره نیز نوشته شده است که معنی خاصی ندارند و فقط نشان دهنده ترتیب و همسان بودن این تیغه ها هستند،
به طور مثال تیغه های 15NO و 16NO قبل از وصل شدن برق به کنتاکتور به هم متصل نیستند و پس از فعال شدن کنتاکتور به هم متصل می شوند و به همین صورت برای تیغه های NC اتفاق می افتد.
کاربرد کنتاکتور کمکی چیست؟
بیشترین استفاده از کنتاکتور کمکی در کنترل روشنایی (برق صنعتی) است.
کنتاکتورها اغلب برای تأمین کنترل مرکزی تأسیسات بزرگ روشنایی، مانند ساختمان اداری یا ساختمان تجاری استفاده می شوند.
برای کاهش مصرف برق در سیم پیچ های کنتاکتور، از کنتاکتور کمکی استفاده می شود که با ورود انرژی لحظه ای، کنتاکت های مدار باز نیرو را می بندد، که به صورت مکانیکی بسته می شوند و کنتاکت های مدار بسته را باز می کند تا جریان پیدا کند.
این کنتاکتور برای استارت موتور الکتریکی نیز به کار می رود .
به این صورت که کنتاکتور ها می توانند به عنوان یک استارت مغناطیسی استفاده شوند.
استارت مغناطیسی دستگاهی است که برای تأمین نیروی موتور های الکتریکی طراحی شده است که به عنوان یک عنصر اساسی و در عین حال برای محافظت از قطع برق، زیر-ولتاژ و اضافه بار نیز می باشد.
همچنین از مخاطبین کمکی برای انتقال وضعیت کنتاکتور به PLC استفاده می شود.
برای مشاهده محصولات کنتاکتور اشنایدر بر روی لینک کلیک کلید
معرفی یک نمونه کنتاکتور کمکی
کنتاکتور کمکی با ترمینال پیچ، 2NO/2NC، 10 آمپر، 600 ولت از سری LADN TeSys با عملکرد بالا به عنوان وسیله تعویض جریان در سایر دستگاه های اصلی مانند کنتاکتور، رله یا مدار شکن کار می کند و به جلوی کنتاکتور اصلی نصب می شود. دارای مصرف کم در مدار کنترل، حجم کم، سبک و به راحتی به کنتاکتور های سازگار و قسمت جلو وصل و نصب می شود و 18 ماه ضمانت تولید کننده به همراه دارد.
این کنتاکتور در موارد زیر کاربرد دارد:
- استارت موتور
- سیستم های کنترل، تعویض سیم پیچ
- سیم پیچ رله و تجهیزات کنترل سیگنالینگ
از 4 ناحیه اتصال پیدا میکند و حداقل دمای کارکرد -5 درجهسانتیگراد و حداکثر دمای کار +60 درجه سانتیگراد است.
از 4 ناحیه اتصال پیدا میکند و حداقل دمای کارکرد -5 درجهسانتیگراد و حداکثر دمای کار +60 درجه سانتیگراد است.
سلونوئید چیست ؟ این ابزار معمولاً در راهاندازی شیر برقی به کار میرود. کار کرد دقیق این وسیله این است که جریان برق را تبدیل به حرکت خطی و در نهایت نیروی مکانیکی مینماید. اجزاء سلونوئید کدامند؟ |