فهرست مطالب
نحوه انتخاب کلید مینیاتوری که عموما به توان و انرژی مصرف کننده بستگی دارد، در پیشگیری از حوادث برقی و خطرات آتش سوزی نقش بسزایی ایفا می نماید. باید در نظر داشت که سیستم برقی یک مکان از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا هر گونه نقص همچون اضافه جریانات و یا اضافه ولتاژها و همچنین حوادث غیر مترقبه طبیعی چون صاعقه می تواند نتایج غیر قابل جبران زیادی را به همراه داشته باشد. تهیه کلید مینیاتوری از جمله اقداماتی است که در زمان بروز اختلال و حادثه با قطع جریان، خطرات و عواقب را به حداقل می رساند.
نحوه انتخاب کلید مینیاتوری بسیار مهم است و به عوامل تخصصی چون تعداد مصرف کنندگان، ولتاژ و جریان مصرفی و حتی نوع سیم کشی که آیا دارای اتصالات کوتاه می باشد و یا خیر، بستگی دارد.
در این مقاله در خصوص نکات و دانستنی های نحوه انتخاب کلید مینیاتوری توضیحاتی ارائه می شود.
نکات مهم در نحوه انتخاب کلید مینیاتوری
کلید مینیاتوری در انواع مختلف B, C, D, K و Z در بازار وجود دارند که هر مورد کاربرد مخصوص به خود را خواهند داشت.
کلید مینیاتوری نوع B بیشتر برای انواع مصرف های خانگی همچون روشنایی خانه استفاده می شوند و با توجه به وسایل مورد استفاده در خانه دارای حساسیت مقبولی می باشند. این کلیدها چنانچه حدود 3 تا 4 برابر جریان بیشتر از فیوز عبور نماید، مدار مربوطه را قطع می نمایند.
نحوه انتخاب کلید مینیاتوری نوع C به این شکل می باشد که هر زمان جریان برق بیش از 10 برابر توان ذکر شده بر روی فیوز بود، مدار را قطع می نماید. از این دسته کلید ها در کارخانجات و محیط های صنعتی استفاده می شود.
کلید مینیاتوری نوع D عموما برای ترانسفورماتور استفاده می شود. چنانچه جریان گذری بیش از 10 برابر و کمتر از 20 برابر از توان نوشته شده بر روی فیوز باشد؛ این کلید ها جریان را قطع می نمایند. برای موتورهای تولید کننده برق بیشتر استفاده از این نوع کلید توصیه می شود.
نحوه استفاده از کلید مینیاتوری نوع K نسبت به انواع قبل پیچیده تر می باشد. برای نحوه انتخاب کلید مینیاتوری در این کلید ها هر زمان که اضافه باری بر روی مدار مشاهده نمایند، سریعا مدار را قطع می نمایند. از کلیدهای مذکور معمولا در مدارهای بزرگ استفاده می شود و نصب آنها نیز توسط افراد فنی و کارشناس صورت می گیرد.
کلید مینیاتوری نوع Z که آخرین تیپ کلید های مینیاتوری می باشد، به این شکل برنامه ریزی شده است که در بازه های زمانی کوتاه میزان جریان عبوری از مدار را بررسی نموده و به محض افزایش بار، مدار را قطع می نماید. از این کلید هم در اتصالات کوتاه و هم در مدارهای بزرگ با توجه به نوع کاربرد می توان استفاده نمود.
دانستنی های مهم در خصوص نحوه انتخاب کلید مینیاتوری مناسب
به صورت کلی مصرف کلید مینیاتوری از یک سمت در مدارهای کوچک برای بحث روشنایی و یا در مدارهای بزرگ برای فعالیت های کنترل و فرمان می باشد.رلذا برای نحوه انتخاب کلید مینیاتوری می بایست این مورد را در نظر بگیرید. می توان به این شکل بیان نمود که از کلید مینیاتوری در بسیاری از موارد می توان به جای فیوز استفاده نمود. نوع عملکرد یک کلید مینیاتوری نیز به دو صورت است:
- در نوع اول کلیدها میزان تدریجی جریان را در مدار بررسی نموده و با توجه به افزایش آن در بازه های زمانی در نظر گرفته شده اقدام به قطع مدار می نمایند.
- در نوع دوم، هر زمان که جریان عبوری از مدار به شکل غیر منتظره ای افزایش داشت، جریان قطع خواهد شد.
نحوه انتخاب کلید مینیاتوری باید به گونه ای باشد که بین مصرف کننده و جریان عبوری از آن یک توازن وجود داشته باشد. حتما لازم است تا در زمان خرید کلید مینیاتوری جریان نوشته شده بر روی کلید با جریان مورد نیاز مصرف کننده مقایسه شود.
حتماً مطالعه فرمایید
نکات کلی
تفاوت اصلی یک کلید مینیاتوری با نوع اتوماتیک آن در میزان قدرت و سرعت عکس العمل برای قطع جریان برق می باشد.
برای روشن شدن موضوع در نظر داشته باشید که قدرت قطع در یک کلید مینیاتوری بین 5 تا 20 کیلو آمپر است اما همین مورد در کلید های اتوماتیک بین 25 تا 100 کیلو آمپر می باشد.
نحوه انتخاب کلید مینیاتوری به نوع مدار برقی مرتبط است لذا پیشنهاد می شود قبل از تهیه اینگونه کلیدها حتما با یک متخصص مشورت نمایید.
حتما با کارشناسان ایپاراد تماس بگیرید و اطلاعات لازم را درباره انواع کلید مینیاتوری به دست آورید. کمترین زمان ممکن پاسخگوی شما خواهند بود.
شرکت الکترو پنوماتیک آراد ارائه دهنده انواع کلید مینیاتوری (فیوزمینیاتوری) در برندهای زیر است:
- مولر
- اشنایدر
- زیمنس
- ABB
- هیوندا
- LS
با آگاهی خرید کنید تا هیچ گاه پشیمان نشوید.
سوالات و نظرات خود را درباره مقاله نحوه انتخاب کلید مینیاتوری از طریق نظرات با ما مطرح کنید. کارشناسان ایپاراد در کمتر از ۲۴ ساعت پاسخگوی شما خواهند بود.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]