فهرست مطالب
کلید مینیاتوری چیست ؟ کلید مینیاتوری یا کلید مینیاتوری الکتریکی به عنوان یک محافظ در جریان های عبوری از فیوز عمل می کند، به عبارتی در صورتی که جریان عبوری از فیوز افزایش و یا کاهش یابد، وظیفه ی کلید مینیاتوری آن گاه مشخص می شود و جریان عبوری قطع می کند تا از بروز هرگونه آسیب به شبکه داخلی، مدار و سیم کشی محافظت نماید. کلید مینیاتوری امکان کنترل هر سه فاز را دارد و تمامی جریان های لحظه ای و نامی را بررسی و در صورت احساس نوسان در جریان فیوز مربوطه را قطع می کند. در ادامه پاسخ کاملی به پرسش فیوز مینیاتوری چیست خواهیم داد.
نام دیگر کلید مینیاتوری، فیوز مینیاتوری است، در اصل هر دوی آن ها یکی است. نام لاتین فیوز های کلید به مخفف MCB می گفته می شود که اختصار Miniature Circuit Breaker می باشد.
کلید مینیاتوری چیست و در جریان های لحظه ای و نامی چگونه عمل می کند؟
عملکرد کلید مینیاتوری در جریان های لحظه ای به گونه ای است که اگر جریان موجود بر روی فیوز مینیاتوری بیش از میزان ظرفیت فیوز باشد، مثلا بین 3000 الی 6000 بار باشد، فیوز به صورت اتوماتیک و برای عدم آسیب به مدار قطع خواهد شد.
عملکرد کلید مینیاتوری در جریان های نامی به گونه ای عمل می کند که اگر توان بر روی فیوز بیش از اندازه و ظرفیت مشخص آن باشد، جریان قطع خواهد شد.
ضمنا سرعت عملکرد فیوزها های مینیاتوری به دو نوع تقسیم می شوند؛ فیوز های کندکار (اینگونه فیوز ها به کندی و با تاخیر عمل می کنند و به همین گونه دیرتر عمل خواهد کرد) و فیوز های تندکار (به سرعت جریان برق را قطع می کند).

حتماً مطالعه فرمایید
انواع تیپ کلید مینیاتوری چیست ؟
فیوز (کلید) های مینیاتوری از میزان تیپ به 6 دسته می شوند، که به اختصار هر کدام توضیح خواهیم داد.
فیوز مینیاتوری تیپ C
کلید فیوز تایپ سی در دسته کلید های کندکار قرار می گیرد و جریان نامی بین 5 تا 10 برابر پشتیبانی می کند. این فیوز برای مباحث موتوری استفاده می شود.
فیوز مینیاتوری تیپ D
این فیوز قابلیت تحمل توان بیش از 14 برابری در مقابل جریان را دارد و از نوع کلید های کندکار قرار می گیرد. بیشتر برای موتورهای استارتی با شروع شتاب آورنده استفاده می شود.

فیوز مینیاتوری تیپ B
به عنوان عام ترین و پر مصرف ترین فیوز محسوب می شود و برای مباحث روشنایی استفاده می گردد. یکی از معروف ترین کلید های تندکار موجود است.
فیوز مینیاتوری تیپ K
به عبارتی این فیوز قوی ترین فیوز موجود است و عملا برای مصارف صنعتی عظیم استفاده می شود و قدرت و توانایی حجم چندین برابری توان را دارد. کلید تیپ سی از نوع تندکار می باشد.
فیوز مینیاتوری تیپ Z
به عبارتی می توان نقطه مقابل کلید تیپ K می باشد، به صورتی که حساسیت بسیار بالایی دارد و به محض وجود اولین جریانه بیش از توان مدار را قطع می نماید و همچنین این رفتار فیوز در زمان وجود اتصال کوتاه به سرعت فیوز عمل می کند.[/vc_column_text]

رنج کلید مینیاتوری چیست ؟
رنج کلید های مینیاتوری یا همان رنج نامی به ترتیب :
2- 4 – 6 – 10 – 16 – 20 – 25 – 32 – 40 – 50 – 63
که عملا توان جریان کلیدهای مینیاتوری تا 14 برابر است و نسبت به جریان نامی و رنج مورد استفاده آن مشخص می شود.
حتماً مطالعه فرمایید
ویژگی های کلید مینیاتوری چیست ؟
- ایجاد حفاظت و ایمنی در مدار
- قدرت بالای تشخیص اتصال کوتاه و جریان چند برابری
- انعطاف پذیری و تطبیق پذیری در انواع مدار ها و جریان های الکتریکی
- ایجاد محیط امن و جلوگیری از خطر آفرینی بر اثر برق گرفتگی
- بهینه سازی جریان
- استفاده از پروتکل های امنیتی TN و IT
[/vc_column_text][/vc_column]


روش های حفاظتی کلید مینیاتوری چیست ؟
کلیدهای مینیاتوری دارای دو عملکرد متفاوت هستند، عملکرد بی متال و عملکردی سیم پیچ.
عملکرد سیم پیچ : این عملکرد بر پایه یک سیم پیچ در مدار است که دارای قطر زیاد و دور کم می باشد و به محض افزایش جریان نامی، مدار را قطع می کند.
عملکرد بی متال ( Bi-metallic ) : در این عملکرد فیوز با استفاده از یک فلز بی متال در خود، جریان مازاد را تشخیص داده و مدار را خارج می کند.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]
امیدواریم به طور کامل پاسخگوی سوال شما بوده باشیم.
اگر قصد خرید کلید مینیاتوری (فیوز مینیاتوری) دارید.
حتما با کارشناسان ایپاراد تماس بگیرید و اطلاعات لازم را درباره انواع کلید مینیاتوری به دست آورید.
شرکت الکترو پنوماتیک آراد ارائه دهنده انواع کلید مینیاتوری در برندهای زیر است:
- مولر
- اشنایدر
- زیمنس
- ABB
- هیوندا
- LS
با آگاهی خرید کنید تا هیچ گاه پشیمان نشوید.
سوالات و نظرات خود را درباره مقاله کلید مینیاتوری چیست از طریق نظرات با ما مطرح کنید.
کارشناسان ایپاراد در کمتر از ۲۴ ساعت پاسخگوی شما خواهند بود.